Specialized Brains ICT, 6905DL, Zevenaar, NL

Werken bij ons

Wat doet een Software Test Engineer:

Een Software Test Engineer test op een gestructureerde manier websites, bedrijfsapplicaties of apps.

Voorwaarden:

Heb je autisme of autisme kenmerken en wil je opgeleid worden tot gecertificeerd Software Test Engineer en daarna werken als Software Tester?
Kijk dan hieronder of je aan de voorwaarden voldoet.

  • Je woont op een, voor jou, bereisbare afstand van Zevenaar.
  • Het lukt je niet om werk te vinden of werk te houden doordat je autisme je in de weg zit.
  • Je hebt geaccepteerd dat je autisme of autisme kenmerken hebt en je wilt werken aan de beperkingen die je daarvan ondervindt.
  • Je hebt minimaal MBO 4 niveau. Als je door je autisme beperking bent gestopt met de MBO opleiding dan is dat geen probleem.
  • Je kunt Engels lezen, begrijpen en schrijven.
  • Je hebt een Wajong uitkering of je hebt een doelgroepindicatie. Heb je geen doelgroep indicatie en woon je in één van de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort of Zevenaar dan kun je ook in aanmerking komen voor het traject op basis van WMO-begeleiding.

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Lees dan verder.

Wat kan Specialized Brains ICT jou bieden:

Opleiding:

Je wordt in 3 maanden, in een groep van ongeveer 6 mensen, opgeleid tot Software Tester. Belangrijk kenmerk van de opleiding is dat er veel geoefend en herhaald wordt. De opleiding wordt afgesloten met een examen en als je slaagt dan krijg je een branche erkend certificaat en ben je Software Test Engineer.

Stage:

Daarna volgt een stageperiode van 9 maanden. In deze periode breng je het geleerde in de praktijk. Als je niet geslaagd was voor het eerste examen dan krijg je in de stageperiode een herkansing.

Tijdens de opleiding en de stageperiode behoud je de Wajong uitkering of de uitkering die je krijgt via de gemeente.

Leren en werken:

Iedereen die geslaagd is voor het examen gaat na de stageperiode websites, bedrijfsapplicaties of apps testen voor onze opdrachtgevers. Deze opdrachtgevers zijn andere bedrijven waar jij zelf niet naar toe gaat. Het testen doe je bij Specialized Brains ICT samen met je collega’s die je dagelijks ziet in je vertrouwde omgeving. De Test Managers verzorgen de communicatie tussen jou en de opdrachtgevers. Een werkweek bij Specialized Brains ICT beslaat 4 dagen van 7 uur.

Sociale vaardigheden:

Naast het werken als Software Tester wordt je, in een groep, getraind in sociale vaardigheden. Dit doen we omdat het de bedoeling is dat je na 1 tot 2 jaar kunt doorstromen naar een reguliere werkomgeving. Het is dus belangrijk om te weten dat je bij Specialized Brains ICT getraind en gecoacht wordt om die vaardigheden  te krijgen die je nodig hebt om in een reguliere werkomgeving goed  te functioneren.

Doorstromen naar een reguliere werkgever:

Je blijft net zo lang in dienst bij Specialized Brains ICT totdat je sociale- en arbeidsvaardigheden op het niveau zijn dat je kunt doorstromen naar een regulier bedrijf. We gaan samen met jou op zoek naar een passende werkgever. Als je wordt uitgeplaatst gaat onze jobcoach met je mee en blijft je begeleiden.
 
Houd in gedachten: dit betreft een opleidingstraject met baangarantie na 2 jaar dus het vergt een investering van tijd en energie voordat er sprake is van een arbeidsovereenkomst waar je zelfstandig en zonder ondersteuning van kunt leven.
 

Wat kun jij Specialized Brains ICT bieden:

Iedereen heeft talenten. Mensen met autisme hebben vaak bijzondere talenten. Als jij de meeste van de hieronder genoemde eigenschappen bij jezelf herkent dan zou je wel eens het talent kunnen hebben om een heel goede Software Test Engineer te worden:

  • Leervermogen: je werkt je snel in nieuwe materie in
  • Analytisch: je signaleert en herkent, de voor jou, belangrijke informatie in een informatierijke omgeving.
  • Nauwkeurig: je kunt lang met details omgaan zonder fouten te maken.
  • Vasthoudendheid: je geeft niet op totdat het doel is bereikt.

Daarnaast  vind je het leuk om met een computer te werken en kun je goed werken met een tekstverwerker en spreadsheets.

Zie jij jezelf in de toekomst werken als Software Test Engineer en wil je de start maken bij Specialized Brains ICT vul dan het sollicitatieformulier in.